Mergi la conţinutul principal

Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice (MPay)

Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice asigură livrarea serviciilor tranzacţionale, oferind instituţiilor publice posibilitatea de a percepe plăţi prin intermediul instrumentelor financiare disponibile pe piaţă.

MPay face posibilă achitarea serviciilor prin intermediul mai multor modalități de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii care nu au acces la Internet se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile Poștei Moldovei.

Beneficiari ai serviciului MPay sunt cetățenii, cei care plătesc pentru servicii publice, dar și reprezentanții mediului de afaceri, care în activitatea lor comercială au nevoie să perceapă plăți pentru serviciile prestate, dar și să achite pentru serviciile consumate.
Deținătorii cardurilor pot opera plăți electronice pentru achitarea serviciilor publice.

Poți achita serviciile consumate, având la dispoziție orice instrument de plată legal, disponibil pe piața din Republica Moldova. Scenariul de achitare este simplu.
Accesezi e-Serviciul de pe servicii.gov.md și completezi cererea online. Serviciul va calcula suma spre plată și-ți va propune să achiți prin MPay. Vei fi redirecționat pe siteul mpay.gov.md, unde vei putea selecta modalitatea de achitare și efectua plata. La sfârșitul operațiunii serviciul va veni cu o confirmare de plată. În orice moment poți verifica statutul plății.

Prin intermediul MPay pot fi achitate și serviciile offline, comanda cărora se efectuează la ghișeul instituțiilor publice. Pentru aceasta accesezi pagina mpay.gov.md, selectezi serviciul și introduci numărul comenzii, cererii sau a procesului verbal, după care achiți la fel cum o faci la terminalele de plată.

Serviciul MPay este realizat de Guvern prin intermediul Agenției de Guvernare Electronică, Serivicului Tehnologia informației și Securitate Cibernetică, Ministerului Finanțelor în parteneriat cu Banca Națională și sectorul bancar privat. Acest serviciu este în conformitate cu politicile Băncii Naționale care promovează tranzacțiile fără numerar.