Mergi la conţinutul principal

Registrator național al domeniului de nivel superior ".md"

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 425 din 30.08.2019, Instituția Publică „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” (în continuare STISC) a fuzionat (prin absorbție) cu Î.S. „MoldData” și a preluat funcția de Registrator național al domeniului de nivel superior ".md".

În calitate de succesor de drepturi și obligații a Î.S. „MoldData”, STISC și-a asumat responsabilitatea pentru a asigura respectarea angajamentelor internaționale ale Republicii  Moldova în domeniul gestionării domeniului de nivel superior „.md”.

Domeniul de nivel superior .md reprezintă codul Republicii Moldova atribuit de Corporaţia pentru Atribuirea Numelor şi Numerelor în Internet (ICANN), în conformitate cu standardul internaţional ISO–3166, în calitate de nume de domeniu de nivel superior pentru identificarea ţării în reţeaua globală Internet.

În conformitate cu prevederile Legii comunicațiilor electronice nr. 241/2017, domeniul de nivel superior.md în reţeaua globală Internet se consideră proprietate a statului şi nu poate fi obiect al vînzării-cumpărării sau al arendării.

Înregistrarea și reînregistrarea sub-domeniilor în cadrul domeniului de nivel superior.md se efectuează conform Regulamentului cu privire la gestionarea numelor în domeniul de nivel superior .md, din  28.08.2000 aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.

Pentru a înregistra nume de domeniu în cadrul Domeniului de Nivel Superior .md accesați pagina https://nic.md/ro/