Mergi la conţinutul principal

Serviciul video conferință

Descriere

Videoconferința este o sesiune de comunicare  între doi utilizatori sau un grup de utilizatori, care permite participanților să se vadă și să se audă reciproc, indiferent de locația lor. În acest sens sunt necesare o serie de instrumente speciale, cum ar fi: PC-uri, dispozitive mobile, browsere, componente hardware sau software pentru camere video, conexiune stabilă la internet, cât și instrumente necesare pentru audio și video: ecrane, microfoane, difuzoare, căști, proiectoare.

 

Tipuri de Videoconferință

Există două tipuri principale de videoconferințe:

1.    personale - videoconferințele personale implică o sesiune video între doi utilizatori

2.    de grup - conferințele de grup se clasifică după cum urmează:

Conferința video simetrică implică mai mult de doi participanți care se pot vedea și auzi reciproc. Acest tip de conferință video este potrivit pentru întâlnirile care necesită implicare maximă a tuturor participanților.

Comutarea activată prin voce permite participanților să audă și să vadă doar difuzorul activ în timp ce se vede pe sine sau difuzorul anterior. Tehnologia poate fi executată în diferite versiuni.

Conferința bazată pe roluri implică existența a două tipuri de participanți: vorbitori și ascultători. Fiecare ascultător poate deveni vorbitor, cu permisiunea gazdei conferinței.

Videoconferința pentru învățământul la distanță permite vorbitorului să vadă și să audă tot auditoriul, în timp ce acesta vede și aude numai vorbitorul (instructorul).

Streamingul este un mod de conferință care permite vorbitorului difuzarea la o audiență largă, în timp ce el nu poate auzi și vedea ascultătorii. 

 

Beneficiile serviciului

  • Platforma multifuncțională de comunicații unificate permite utilizatorilor de diferite dispozitive și servicii, cum ar fi IP-telefonie, conferințe video, e-mail să comunice liber în interiorul rețelei corporative;
  • Calitate de comunicare este ridicată chiar și pe canalele lente și instabile;
  • Este asigurată securitatea rețelei corporative;
  • Existența abilității de a integra cu hardware pentru protocoale de videoconferință H.323 / SIP;
  • Nu este nevoie de echipamente scumpe, deoarece serverul nu efectuează transcodarea de fluxuri video;
  • Folosind tehnlogia SVC (Scalable Video Coding), utilizatorii conferinței multipunct, pot vedea imaginea în calitatea accesibilă echipamentelor și canalelor de comunicare utilizate;
  • Aplicațiile client sunt disponibile pentru toate platformele: Windows, MacOS, Android și iOS cu suport pentru videoconferințele multipunct;
  • Suportul pentru UltraHD 4K permite utilizarea unor ecrane mari.

 

Ordinea de prestare a serviciului

Serviciul de videoconferință este oferit în bază de contract. 

 

Suport în utilizarea serviciului
Informații adiționale, precum și suport în utilizarea serviciului pot fi obținute apelând la Serviciul Suport Clienți. La plasarea solicitărilor de suport, este necesar de a indica codul serviciului ca fiind ”Serviciu videoconferință”.