Mergi la conţinutul principal
Vă rugăm, aşteptaţi...
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică susține ingineria studențească din Republica Moldova

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică susține ingineria studențească din Republica Moldova

Pe măsură ce tehnologia și ingineria accelerează în tandem într-un mediu de dezvoltare continuu, ambele fiind destinate îndeplinirii funcțiunii produsului în cursul utilizării lui, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică susține promovarea cercetării ştiinţifice, creativității tehnice,  inovării și a transferului tehnologic.

Astfel încât, astăzi, 19 aprilie, câțiva reprezentanți ai Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică la invitația Universității Tehnice din Republica Moldova, au fost prezenți la cea mai mare Expoziţie anuală a lucrărilor studenţeşti – „CREAŢIA DESCHIDE UNIVERSUL-2019”.

Lucrări de artă funcțională, construcții de ansambluri structurale, mecanice, electrice și diverse exponate tehnico-inginerești au putut fi admirate și apreciate de specialiștii în domeniu. Creativitatea tehnică, judecata și imaginația inginerilor fiind la baza evaluării capabilității tehnologice și inginerești.

“Lucrările care au fost expuse în cadrul evenimentului de astăzi, țin de o activitate riguroasă de conceptualizare, de principii matematice şi ştiinţifice dar și de o disciplină intelectuală a cunoștințelor umane, fapt pentru care, studenții ingineri care au muncit la ele merită tot respectul și aprecierea noastră. Ne bucurăm de asemenea studenți calificați care crează și dezvoltă produse și servicii inovative și sunt atrași în sectorul public. Avem certitudinea că astfel de evenimente sporesc dezvoltarea învăţământului universitar în domeniile de inginerie și tehnologie și contribuie la inovarea sectorului public”, a spus Serghei POPOVICI, Director STISC.

Evenimentul a cuprins mai multe lecții publice despre ingineria biomedicală, tehnologia informației și industria creativă, ateliere practice în diverse domenii ale științei și tehnicii și workshopuri de țesături textile și pielărie.

Expozția a culminat cu o demonstrație a mașinilor Rube Goldberg care au fost puse în funcțiune tot de studenții Universității Tehnice din Moldova și ai Colegiului Tehnic, dar și cu o prezentare a colecțiilor tinerilor designeri vestimentari, studenți ai programului „Design vestimentar Industrial”.