Mergi la conţinutul principal
Vă rugăm, aşteptaţi...
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică respinge acuzațiile privind modificările făcute pe Wikipedia

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică respinge acuzațiile privind modificările făcute pe Wikipedia

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, neagă afirmațiile aduse în adresă la data de 13 iunie, anul curent de către unul dintre portalurile de știri online, precum că angajații STISC ar fi corectat pe pagina executivului de pe Wikipedia, numele premierului Republicii Moldova. 

 

Astfel, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică vine cu un răspuns la afirmațiile și comentariile apărute ulterior și declară că descoperirea internauților nu este decât o imagine deformată și o informație prezentată într-o formă eronată, având în vedere faptul că una dintre misiunile de bază ale Serviciului este asigurarea securității cibernetice și sporirea ei, iar acțiunile de periclitare în acest sens devin inadmisibile pe măsură ce STISC activează cu exactitate în conformitate cu prevederile statutului său.

 

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică oferă servicii de acces la rețeaua globală Internet pentru peste 140 de autorităţi ai administraţiei publice. Ca și orice alt prestator de servicii de acces la Internet, STISC acordă beneficiarilor săi adrese IP, care în conformitate cu baza de date RIPE NCC, sunt înregistrate nemijlocit după prestator (STISC).

 

Astfel, o adresă IP înregistrată după IP Serviciul Tehnologia Informatiei si Securitate Cibernetică,  semnifică faptul că aceasta se afla în utilizarea unui beneficiar al serviciilor STISC și nu în utilizarea nemijlocită a STISC.