Mergi la conţinutul principal
Vă rugăm, aşteptaţi...
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a participat la cea de-a 28-a ediție a conferinței internaționale RSA 2019

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică a participat la cea de-a 28-a ediție a conferinței internaționale RSA 2019

În perioada 4-8 martie curent, reprezentanții Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică au participat la conferința internațională RSA 2019, or. San Francisco, Statele Unite ale Americii, unde au fost prezentate și discutate cele mai optime soluții de securitate precum și noile tendințe pe care dezvoltatorii de tehnologie încearcă să le anticipe.

Potrivit organizatorilor, genericul conferinței din acest an – „Better” (mai bine) semnifică munca intensă pentru identificarea celor mai bune soluții de securitate, crearea celor mai bune conexiuni cu colegii din întreagă lumea și păstrarea lumii digitale în siguranță în vederea creării unei lumi mai bune.

Printre aspectele principale care au fost discutate și care vor influența activitatea pe parcursul acestui an a fost: Inteligența artificială care este unul dintre factorii care împing înainte multe industrii, iar domeniul supravegherii video nu face excepție. Soluții de deep-learning sunt deja folosite pentru aplicații de analiză video, dar, pentru viitor, este preconizată utilizarea pe scară mai largă, în aplicații și produse tot mai variate, procesare la nivel cloud și edge, nonceptul de cloud computing a căpătat amploare în ultimii ani și este la ora actuală un adevărat fenomen, fiind folosit pe scară largă, în toate domeniile.

Un alt subiect fierbinte a fost menținerea unui echilibru între personalizare și confidențialitate. Așa cum am văzut în 2018, granița dintre cele 2 este una foarte subțire, iar introducerea unui nou set de reguli pentru protecția datelor la nivelul Uniunii Europene a avut rolul de a împiedica depășirea anumitor limite. În cele din urmă, rămâne însă o problemă de încredere, ceea ce înseamnă că producătorii trebuie să continue să personalizeze soluțiile furnizate clienților pentru a răspunde cel mai bine nevoilor acestora, dar, în același timp, trebuie să ia și toate măsurile necesare pentru respectarea confidențialității datelor. Stabilirea unei relații de încredere între o companie și clienții săi poate fi însă puternic influențată de securitatea cibernetică, căci un astfel de atac poate duce la degradarea iremediabilă a relațiilor dintre cele două părți.

Cea de-a 28-a ediție a conferinței a întrunit peste 42.500 de participanți și 740 de speakeri din domeniul securității informaționale care au împărțit din experiența de monitorizare a rețelei RSA și care examinând prezentările sesiunilor, au venit cu cele mai recente soluții și perspective în ceea ce privește securitatea informațiilor.

"Conținutul valoros expus în cadrul acestui eveniment privind politica în materie de securitate cibernetică și tehnologie informațională, ne ajută să identificăm noile tendințe în domeniu și să implementăm cu succes cele mai optime soluții în vederea securității sistemelor găzduite de instituția noastră”, a relatat Serghei Popovici, Director STISC.

Conferința RSA 2019 este o platformă inovativă pentru cele mai noi tehnologii și oportunități educaționale care îi ajută pe profesioniștii din industrie să descopere modul în care își pot face companiile mai sigure, datorită oamenilor de top din domeniul securității cibernetice.