Noutățile Săptămânii din Securitate Cibernetică 20.11.2020
Ediția din acest an a “Moldova Cyber Week 2020” adună speakeri de talie internațională
În perioada 25-27 noiembrie, la Chișinău va fi organizată conferința anuală dedicată securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2020”, cu genericul „Dezvoltarea unei infrastructuri puternice de securitate cibernetică în noile condiții de normalitate”. În premieră, conferința va fi desfășurată ONLINE.
Printre invitații notorii ai „Moldova Cyber Week 2020” se numără experți din Australia, Israel, SUA, Elveția, Finlanda, Ucraina, România, Belgia precum:
Martin LEE, Cisco
Mika LAUHDE, Huawei
Ramsés GALLEGO, Micro Focus
Patrick MANA, EATM-CERT(EUROCONTROL)
Keyaan J WILLIAMS, CLASS LLC
Lavy SHTOKHAMER, INCD Cert
Informații detaliate despre programul “Moldova Cyber Week 2020” sunt disponibile pe pagina evenimentului www.moldovacyberweek.md
Participarea la eveniment este gratuită, în baza unei înregistrări prealabile.
Formularul online este disponibil până la 23 noiembrie 2020 pe https://moldovacyberweek.md/#registe
Conferința va fi transmisă ONLINE, prin Live Streaming pe agora.md, privesc.eu, www.moldovacyberweek.md și pe pagina de Facebook a evenimentului.
Vulnerabilități critice de tip Remote Code Execution (RCE) în Cisco Security Manager
Cisco a publicat mai multe recomandări de securitate ce vizează vulnerabilități critice ce afectează interfața web a Cisco Security Manager, care pot permite unui atacator neautentificat să realizeze atacuri de executare a codului de la distanță (RCE).
Cisco Security Manager (CSM) reprezintă o soluție de tip end-to-end care permite organizațiilor să aplice politicile de acces, să gestioneze și să configureze firewall-uri și sisteme de prevenire a intruziunilor într-o rețea.
Pentru remedierea vulnerabilităților, Cisco a lansat versiunea 4.22 a CSM care include o serie de îmbunătățiri, inclusiv suport pentru AnyConnect Web Security WSO.
Sursa:https://thehackernews.com/2020/11/researcher-discloses-critical-rce-flaws.html
Vulnerabilitate privind expunerea informației în aplicația GO SMS Pro
În aplicația GO SMS Pro, o aplicație de mesagerie populară pentru SO Android, cu peste 100 de milioane de instalări, a fost descoperită o vulnerabilitate care expune public fișierele media transferate între utilizatori, inclusiv mesajele vocale, fotografii și videoclipuri.
Pentru remedierea acestei vulnerabilități a fost lansată o actualizare în versiunea 7.91 a aplicației.
Un raport tehnic complet detaliat cu privire la vulnerabilitatea respectivă poate fi accesat aici.
Sursa:https://thehackernews.com/2020/11/warning-unpatched-bug-in-go-sms-pro-app.html
Vulnerabilitate de securitate în Facebook Messenger pentru Android
Natalie Silvanovich, cercetător din securitate cibernetică de la Google, Project Zero, a identificat o vulnerabilitate în aplicația Messenger pentru Android care poate permite unui atacator să apeleze de la distanță diferiți utilizatori și să le intercepteze apelurile audio înainte ca acestea să fie acceptate.
Vulnerabilitatea afectează versiunea 284.0.0.16.119 (și anterioare) a Facebook Messenger pentru Android.
Potrivit raportului tehnic publicat, vulnerabilitatea respectivă se conține în protocolul SDP, care definește un format standardizat pentru media streaming între două puncte finale, permițând unui atacator să transmită un tip special de mesaje, cunoscut sub numele de “SdpUpdate” care ar putea determina conectarea la apel înainte ca să fie primit răspunsul.
Sursa:https://thehackernews.com/2020/11/facebook-messenger-bug-lets-hackers.html