Mergi la conţinutul principal

Internet

Denumirea completă

Serviciul de acces al autorităţilor publice la resursele reţelei globale Internet
Beneficiari
Autorități publice, instituții de stat, întreprinderi din sectorul real.

Descriere
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică asigură prestarea serviciilor în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 546 din 20.07.2011 cu privire la acordarea serviciilor Sistemului de telecomunicaţii al autorităţilor administraţiei publice.
Serviciul de acces la rețeaua Internet permite accesarea resurselor disponibile în Internet. Pentru a putea beneficia de acest serviciu, potențialii beneficiari trebuie să fie conectați la Sistemul de Telecomunicaţii al Autorităților Administrației Publice (STAAP).

STAAP este interconectată cu majoritatea rețelelor furnizorilor naționali de servicii telecomunicaționale. În funcție de necesitățile beneficiarului, capacitatea conexiunii Internet poate fi de până la 1000 Mbps. Accesul la resursele Internet găzduite la furnizorii de servicii din Moldova, se asigură implicit la o viteză de 1000 Mbps (partajat).

STAAP este construit în baza reţelei telecomunicaţionale gestionate de către STISC ce asigură comunicarea în bandă largă, are o arhitectură stea de înaltă fiabilitate și un nivel sporit de redundanță. Rețeaua este în continuă dezvoltare și extindere a ariei de acoperire.

Domenii de utilizare
Serviciul de acces la rețeaua Internet este utilizat pentru:

  • Accesarea resurselor disponibile în rețeaua Internet;
  • Accesarea din rețeaua Internet a serviciilor oferite pe partea beneficiarului (pagini web, aplicații web, email, DNS, etc.).


Serviciul include

  • Acordarea unei adrese IP reale (la necesitate, pot fi acordate mai multe adrese IP);
  • Suport în utilizarea serviciului și gestiunea incidentelor, conform nivelului agreat;
  • Raportare privind nivelul serviciilor.

 
Suport în utilizarea serviciilor
Informații adiționale, precum și suport în utilizarea serviciului pot fi obținute apelând la Serviciul Suport Clienți la numărul (022) 820 911. La plasarea solicitărilor de suport, este necesar a indica codul serviciului ca fiind ”Internet”.


Ordinea de prestare a serviciilor
Serviciul este oferit din contul Bugetului de Stat pentru autoritățile publice și subdiviziunile lor conform listei indicate în Hotărârea de Guvern nr. 840 din 26 iulie 2004 cu privire la crearea Sistemului de telecomunicaţii al autorităţilor administraţiei publice. Pentru a afla dacă instituția Dvs. corespunde criteriilor stabilite de Guvern în acest sens, rugăm să contactați serviciul Vânzări.

 

Parametri de calitate pentru trimestrul III 2018

Parametri de calitate pentru trimestrul IV 2018

Parametri de calitate pentru semestrul I 2019

Parametri de calitate pentru semestrul II 2019

Parametri de calitate pentru semestrul I 2020

Parametri de calitate pentru semestrul II 2020

Parametru de calitate a rețelei FTTx pentru semestrul II 2020  

Parametru de calitate a rețelei Wireless pentru semestrul II 2020