Mergi la conţinutul principal
cyber

În noaptea 1 mai curent, în jurul orei 2:00, mai multe pagini web ale autorităților publice din țara noastră, au fost ținta unor atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service). Scopul a fost de a cauza indisponibilitatea accesării paginilor web prin transmiterea unui număr mare de cereri de conexiune sau a unui volum mare de date, suprasolicitând resursele de procesare ale echipamentelor.

Atacurile au fost efectuate din afara Republicii Moldova, de pe echipamente și rețele compromise, prin exploatarea unor vulnerabilități de securitate și înrolarea acestora în rețelele botnet.

În prezent, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și autoritățile responsabile, întreprind acțiuni prioritare necesare pentru a respinge atacurile asupra infrastructurii guvernamentale și pentru a minimiza impactul acestora.

Menționăm că,  atacurile cibernetice continuă, însă nu au un impact direct asupra funcționării resurselor sau sistemelor informaționale guvernamentale. De asemenea, precizăm că, acțiunile de răspuns întreprinse de STISC sunt măsuri pentru a aborda asemenea provocări în securitatea cibernetică.